71è dia d’ocupació_Xifres i detalls

21/11/2011

Tot i la pluja persistent durant el dia la participació popular en la consulta sobre les retallades va ser un èxit. Sense cap incidència destacable la jornada va transcórrer amb normalitat i un total de 515 hilariencs varen votar en la taula instal·lada a la plaça Gravalosa de la nostra magnífica, fantàstica i convergent (ui! se m’ha escapat) vila.

D’aquest, 514 varen creure en dir NO  i 1 que SI a la pregunta que se’ls proposava en les butlletes per ficar a l’urna: “Està vostè d’acord amb les polítiques de retallades que afecten als serveis sanitaris, a l’ensenyament i a d’altres polítiques socials?”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Arbúcies, Hostalric i Sant Hilari, sota #unitspelcap, varen aconseguir que un total de 2004 ciutadans es pronunciessin sobre les retallades, on un total de 1977 varen escollir l’opció del NO.

Després de la notable victòria de CiU al nostra país, màxims responsables d’aquestes retallades, la nostra consulta va ser la segona opció més votada en la jornada electoral del 20N a la nostra població, on, com ja sabeu i com si la data fos premonitòria, les dretes noe-lliberals varen arressar a la major part de l’estat.

Això ens fa més forts a l’hora d’afrontar el futur immediat en que aquestes i d’altres retallades dels nostres drets seran cada dia més present i més contundents en pro de salvar els plats a una economia espanyola i europea en crisi crònica (només per alguns, clar!) i que no ha fet més que començar.

El sistema només funciona per alguns. Com per exemple: només 2 de cada 10 catalans va votar a CiU. I només 3 de cada 10 espanyols va votar al PP. I això els donarà dret a fer el que vulguin amb les diners de tots?

Si realment apreciem i reconeixem tot aquest estat del benestar que tants anys ha costat d’aconseguir, i que ens ha de fer sentir afortunats en front d’altres paisos en que la fam, la guerra, la pobresa, etc son el pa de cada dia, cal que ens QUEIXEM ENÈRGICAMENT per defensar-lo i per que sigui equitatiu, transparent, social i públic.

SI ELS DE BAIX ES MOUEN, ELS DE DALT CAUEN!!!



Deixa un comentari